Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο γάλα πλήρες Φάρμα Κουκάκη
- 3 κεσεδάκια 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες Φάρμα Κουκάκη
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση.
- Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.
- Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί.
- Προσθέτετε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύετε καλά.
- Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.
- Τότε το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
- Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.
- Προαιρετικά, προσθέτετε κομμάτια φρούτων, μέλι, ξηρούς καρπούς και τους ανακατεύεται καλά στο μείγμα.
Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Παγωτό με Στραγγιστό Κουκάκη