Υλικά
- 2 έτοιμα παντεσπάνια
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. γάλα Φάρμα Κουκάκη
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
Σιρόπι
- 1/2 κούπα νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- τριμμένη σοκολάτα/ πουράκια
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια.
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα (θα ήταν καλό να αφαιρείται ο πάτος της φόρμας) και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.
- Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφού πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος.